Udgivelser

Kronik: USAs konservative står i et dilemma

Jeg her bidraget til Berlingske Tidende med en kronik om Donald Trump og hans strid med USA’s konservative.

Efter Donald Trumps sejr over Ted Cruz kastede Bill Kristol, redaktør for det konservative The Weekly Standard, sig ud i en galgenhumoristisk overvejelse af de konservatives muligheder:

Skulle man sætte sig i sin bil i garagen, tænde motoren og lade kultveilten gøre en ende på det? Eller ville det være mere passene at træde i Sokrates’ fodspor og drikke skarntydesaft?

Ikke uden sans for sin egen betydning nåede Kristol frem til, at skarntydesaften ville være det mest korrekte, for som Sokrates var blevet afvist af Athen, var de konservative blevet afvist af både partitoppen, der var begyndt at slå ring om Trump, og af partiets vælgere, der i stort tal havde støttet op om ham.

De konservative republikanere står kort sagt i en alvorlig identitetskrise. Trumps sejr var den amerikanske konservatismes nederlag og varsler måske et ideologisk tronskifte hos Republikanerne, en bevægelse fra konservatisme til højre-populistisk identitetspolitik.

Læs hele kronikken her